În ciuda declaraţiilor lui Dan Dobai, care anticipa un rezultat pozitiv, puţină lume se aştepta la o victorie a lui FC Bihor pe terenul Universităţii Cluj. Nici debutul de joc nu a fost menit să dea mai multă încredere. În primele 20 de minute atacantul clujenilor, brazilianul Machado, a trimis de trei ori pe spaţiul porţii orădene dar de fiecare dată portarul orădenilor, Călin Fildan, s-a aflat la post.

dan dobai.jpgStrategul Dobai

Dacă Hizo a trimis în teren un clasic 1-4-4-2, Dan Dobai s-a dovedit un strateg mai inventiv şi a răspuns cu un sistem de joc 1-4-4-1-1 care s-a transformat, de multe ori într-o piramidă, cu vârful spre poarta clujenilor: 1-4-3-2-1. Astfel spaţiile acoperite de oaspeţi au pus în dificultate construcţia studenţilor clujeni, care n-au putut asigura nici ritm, nici cursivitate jocului.

Încet dar sigur, orădenii şi-au arătat şi colţii pe faza ofensivă şi au speculat la maximum ocaziile ivite. În minutul 40 unul dintre puştii extrem de talentaţi din curtea lui Liberty, ajuns la Oradea, Sorian, a reuşit să înscrie un gol superb, leit cu reuşitele de efect ale lui Del Piero. A fost un şut din stânga în vinclul din colţul lung al porţii clujene.

Era doar o bătălie câştigată nu şi războiul pentru că Universitatea a mizat totul pe cartea atacului în repriza secundă. Orădenii au fost nevoiţi să se apere, însă nu în propriul careu, ci cât mai sus, aşa cum le-a cerut Dobai.

Studenţii clujeni nu au reuşit să se apropie de poarta lui Fildan decât la fazele fixe, şi tocmai la o astfel de fază defensiva bihoreană a cedat. O simplă deviere l-a pus pe italianul Bonatti în situaţie iminentă de gol, iar acesta a marcat de la cinci metri, fără prea mari probleme.

Lovitura de teatru

După golul egalizator, "şepcile roşii" au atacat şi mai furibund, în vreme ce FC Bihor a replicat pe contraatac, când a trimis prin Cristi Luca şi Florin Pop două semnale clare. Apoi a venit lovitura. O centrare în faţa porţii lui Matache a fost interceptată de Florin Pop, care a marcat, din cădere, golul victoriei. Era ultima secundă de joc!

Cu umorul caracteristic, fostul căpitan din anii 80 al lui FC Bihor, Vladimir Tămaş, actualmente director sportiv al clubului, a declarat: "Totul a fost calculat. Le-am dat gol în ultima secundă ca să nu mai aibă timp să ne egaleze din nou".


Investiţii mari, rezultate mici

Matache, Bucşa, Lecici, Bonatti, Basso, Reinaldo, Viitor Huvos şi Acosta, sunt cele opt transferuri făcute de U Cluj în iarnă, în pauza dintre tur şi retur. Cei şapte l-au costat pe Florian Walter peste 500.000 de euro iar şase dintre ei au jucat contra lui FC Bihor, singurele excepţii fiind Basso şi Huvos.

Dar nu au fost singurele investiţii pentru că, recent, lista de achiziţii a celor "şepcilor roşii" s-a mărit cu un autocar de cinci stele în valoare de 250.000 de euro. Produs in Finlanda, autocarul marca S9700 a fost adus la comandă de către finanţatorul Universităţii, Florian Walter. Sâmbătă, clujenii au venit din cantonament la stadion cu "maşinăria" care dispune de o serie de facilităţi de ultimă generaţie: bucătărie, bar, toaletă, plasmă şi prize pentru laptopuri. "Ei cu investiţiile, noi cu victoria", a comentat cu ironie Zeno Bundea la finalul partidei.


hizo.jpgHizo iertat, jucătorii amendaţi

Suporterii Universitatii Cluj i-au asteptat dupa meci pe jucatori si pe antrenori pentru a da explicatii pentru esecul cu FC Bihor. Flancati de jandarmi, mai multi fani i-au cerut, nervosi, demisia lui Viorel Hizo.

Finantatorul Universitatii Cluj, Florian Walter, a anuntat, insa, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, ca Hizo va ramane in continuare la echipa. In schimb, s-a decis ca jucatorii sa fie amendati cu cate 1000 de dolari pe meci pentru evolutiile din partidele disputate in retur, 0-0 cu Gaz Metan CFR Craiova si 1-2 cu FC Bihor, ambele pe teren propriu. De asemenea, Walter a decis ca noii capitani de echipa de la "U" sa fie: Matache si Bonatti, in locul lui Ungurusan si Szilagyi.


U Cluj - FC Bihor 0-1

A marcat: Bonatti 72/Sorian 40, Fl. Pop 94

Cluj; Stadion: Clujana; gazon: bun; spectatori: 1.500

U Cluj: Matache - Unguruşan, Bonatti, Szilagyi, Muşat - Ad. Popa (65 Acosta), Da Silva, Bucşa, Tene (46 Voican) - Machado, Lecici (65 Lemnaru). Antrneor: Viorel Hizo

FC Bihor: Fildan - Ţîrcă, Muscă, Tânc, Tegzeş - Chiş, Filip, Sorian (80 Luca), Iambor - Bundea (71 Coroian) - Elek (65 Fl. Pop). Antrenor: Dan Dobai.

Arbitri: Mihai Ene (Bucureşti) - Petru Gaşpar şi Bogdan Gheorghioiu (ambii din Timişoara) - asistenţi, Laszlo Kusztos (Târgu Mureş) - rezervă.

Observatori: Ştefan Szilagy (Satu Mare) şi Mircea Sârbu (Hunedoara).