Sesiunea din 2011 a programului guvernamental Casa Verde, prin care se acordă finanţare pentru instalarea de sisteme de încălzire ce utilizează energie regenerabilă, s-a încheiat la 1 iulie, astfel că Agenţia pentru Protecţia Mediului nu mai înregistrează cereri.

În total, în Bihor s-au depus 1.130 de dosare, în valoare totală de 7.062.578 lei, în condiţiile în care fondurile alocate judeţului sunt doar 2,76 milioane de lei. Cel mai probabil însă, Bihorului i se vor realoca bani nefolosiţi de alte judeţe ale ţării, cum s-a întâmplat şi anul trecut.

Numărul mare de dosare depuse situează iar judeţul nostru pe locul 2 în ţară, locul fruntaş fiind ocupat, la fel ca anul trecut, de Harghita. În sesiunea din anul trecut, în Bihor s-au depus 933 de cereri de finanţare în cadrul programului Casa Verde.

Administraţia Fondului de Mediu alocă, prin acest program, 6.000 lei nerambursabili pentru panouri solare şi pentru centralele termice care funcţionează pe bază de peleţi sau rumeguş, respectiv 8.000 lei pentru pompe de căldură.