Sărbătorile bat la uşă, iar odată cu ele şi bunătăţile prind gust. Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, festivalul D’ale Porcului revine la ERA Park Oradea cu întreceri în tăiatul şi pregătitul porcului, dar şi cu un concert folcloric extraordinar.

Evenimentul se va desfăşura în 3 şi 4 decembrie, între orele 8 şi 18.30, într-un cort amenajat în parcarea centrului comercial din Calea Aradului nr. 62 şi va aduce în faţa gurmanzilor mai multe concursuri.

Ca de obicei, ziua de sâmbătă este dedicată competiţiei între comune. Reprezentanţii localităţilor din Bihor vor primi carcase de porc din care vor pregăti preparate tradiţionale - precum toroş, cârnaţi şi caltaboşi - ce vor putea fi achiziţionate de vizitatori pe bază de tichete.

Pe parcurs vor avea loc şi degustări de mâncăruri şi de pălincă, respectiv demonstraţii de artă culinară, iar între orele 10.30 şi 10.40 va fi lansat şi un imn al festivalului, de către Văru’ Săndel şi echipa D’ale Porcului. De la ora 16, iubitorii de folclor se vor putea bucura şi de un recital al lui Văru’ Săndel şi al prietenilor săi.

Duminică, distracţia o ia de la capăt, sub sloganul "Bihorul petrece". Cea de-a doua zi a festivalului va cuprinde noi demonstraţii culinare, făcute de profesionişti.

Între orele 16-18, pe scena din parcare vor urca artiştii din Orchestra Rapsodia Bihoreană, Cornel Borza şi mulţi alţii, într-o atmosferă cu multă voie bună. Invitat special va fi interpretul Tinu Vereşezan.

Pe parcursul ambelor zile, cei care vor trece pe la ERA Park Oradea vor putea vizita şi Târgul de produse locale "FAIN DINing Bihor".

Vă aşteptăm cu drag!

Găsiţi mai jos PROGRAMUL evenimentelor. Acesta ar putea suferi mici modificări.

SÂMBĂTĂ – 3 decembrie (BIHOR)

08.00-18.30 Târg de produse tradiţionale

08.00-08.30 Degustare pălincă - CONCURS

10.00-10.30 Deschidere festivă

10.30-10.40 LANSARE IMN (Văru’ Săndel & Echipa D’ALE PORCULUI)

10.40-11.30 Demonstraţie-record STAR STONE

11.30-12.30 Degustare toroş – CONCURS

12.30-13.30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS

13.30-14.30 Degustare preparate speciale – CONCURS

14.30-16.00 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE

- chef Ciprian NICOLESCU (Comtim)
- chef Mircea GROZA (Poveştile socăciţei)
- chef Nina RUS (Dezlegare la peşte)

15.00-16.00 SPECTACOL DE DANS ŞI MUZICĂ: ASOCIAŢIA "FOLCLOR FĂRĂ FRONTIERE"

16.00-18.00 SPECTACOL DE DANS: Darius MABDA - CÂŞTIGĂTORUL "ROMÂNII AU TALENT" 2022; RECITAL: VĂRU’ SĂNDEL

18.00-18.30 Festivitate de premiere

DUMINICĂ – 4 decembrie (ROMÂNIA)

08.00-18.30 Târg de produse tradiţionale

08.00-08.30 Degustare ţuică/ pălincă - CONCURS

12.30-13.30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS

13.30-14.30 Degustare preparate specifice/ speciale – CONCURS

14.30-15.00 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE

15.00-16.00 RECITAL: NATY LOVES MONDAY

16.00-18.00 RECITAL: Ansamblul folcoric "Nuntaşii Bihorului", Orchestra "Rapsodia Bihoreană" (dirijor prof. Liviu BUŢIU), Grupul vocal "Lioara", Teodora ŞANDRU, Florica RUJA, Ioana URS, Cornel BORZA - TINU VEREŞEZAN

18.00-18.30 Festivitate de premiere

PARTENER GOLD: COMTIM

PARTENER SILVER: STAR STONE

SPONSORI: Panebo, Pită Lugaş, TEC (Tableware Excellence Center), Ria Do Trading, Complex President Băile Felix, Mobexpert, Komfort Wood, Europlast, Inox Line, ManagEvent, LaCajaChina România, OK Clean, Dol Guard, RER, Sapient Group, Hotel Continental Oradea, Solina, Phenalex, Bioten

Băuturile oficiale "doboRÂT" sunt produse de: BERS NOVA (bere), FAMILIA DARABONT (vin), TRĂMUŢA (pălincă)

Cu sprijinul: ERA Shopping Park Oradea, Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor; DSVSA, DSP, ISU, IJJ, IPJ Bihor; Primăriei Oradea, Crucii Roşii Bihor

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!