În 2010, statul a încasat, în total, din toate judeţele din România şi din Municipiul Bucureşti, taxe şi impozite în valoare de 31,89 de miliarde de euro. Judeţele au primit înapoi de la stat 8,216 miliarde de euro, sub forma cotelor şi a sumelor defalcate din impozitul pe venit, a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată şi sub forma subvenţiilor, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice obţinute de site-ul gândul.

În topul întocmit de acelaşi site, judeţul Bihor se află pe loc codaş, cu doar 53,1% primiţi înapoi din totalul sumelor plătite pe taxe şi impozite.

În coada listei, deci cu cel mai mic procent de returnare a fondurilor trimise către stat, se situează Capitala (a contribuit la bugetul central cu 5,47 de miliarde de euro), care primeşte doar aproape 26%, respectiv din fiecare 100 de euro încasaţi la bugetul central doar 26 de euro se întorc la bugetul local. Situaţia este complet diferită în cazul Vasluiului, unde acest procent este de 89,3%.

Practic, 90% din banii pe care statul îi încasează la nivelul judeţului Vaslui se întorc la Consiliul Judeţean şi la autorităţile locale. După Vaslui urmează Botoşani (88%) şi Olt (87,8%).

După Capitală, în topul judeţelor care primesc, procentual, cei mai puţini bani înapoi de la stat, se află Ilfov, cu 30%, Cluj, cu 37,4% şi Timiş, cu 37,7%.