Ieşirea din recesiunea economică va fi mult mai lentă pentru judeţul Bihor decât pentru alte regiuni ale ţării. Datele centralizate ale Comisiei Naţionale de Prognoză arată că regiunea de nord-vest a ţării se numără printre zonele cu cea mai lentă creştere economică.

Judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj, la fel ca Ialomiţa, Covasna şi Giurgiu, înregistrează o creştere economică de sub 1%, fapt care înseamnă implicit că aceste regiuni vor fi afectate o perioadă mai lungă de timp de recesiune.

Prognoza făcută pe baza datelor economice estimează că judeţul Giurgiu va avea cea mai slabă creştere economică din ţară, de doar 0.6%. Topul regiunilor care vor înregistra cea mai lentă ieşire din criză este completat de judeţele Satu Mare şi Sălaj, pentru care a fost prognozată o creştere economică de doar 0,7%, Covasna cu doar 0,8%, respectiv Bihor şi Ialomiţa, o creştere economică de 0,9%.

Aceste judeţe înregistrează şi cele mai mici salarii medii estimate din ţară, prognozate la 1.364 lei pe lună în 2011 pentru judeţul Giurgiu, 1.213 lei în Ialomiţa şi 1.194 lei în Sălaj. Conform estimărilor, bihorenii vor încasa anul acesta cele mai mici venituri din ţară, cu un salariu mediu de doar 1.078 lei, mai mic chiar decât în Covasna cu 1.097 lei şi la distanţă de Satu Mare unde e 1.113 lei.

Cea mai mare creştere economică din ţară a fost estimată la 2,5% şi se va înregistra în judeţul Cluj. Plutonul regiunilor care vor ieşi cel mai repede din criză este completat de judeţele Argeş, Braşov, Ilfov şi Sibiu, toate cu o creştere economică de peste 2%. Cel mai mare salariu mediu din ţară a fost estimat la 2.004 lei şi revine Capitalei.