Pompierii bihoreni au avut sâmbătă, între orele 8 și 17, zece intervenții provocate de vântul puternic, din care patru în Oradea, cinci în Salonta și una în Peștiș, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, Camelia Roșca.

Majoritatea intervențiilor au fost pentru copaci sau stâlpi căzuți. În Oradea, un plop de pe malul Crișului s-a prăbușit peste două autoturisme parcate pe Aleea Emanuil Gojdu, un alt copac a căzut pe șosea pe strada Ecaterina Teodoroiu, iar un stâlp de telefonie a căzut pe strada Uzinelor.

Tot în Oradea, pompierii au intervenit pe strada Petru Rareș, unde un zid s-a prăbușit și a blocat intrarea într-o curte comună.

În Salonta, militarii au fost chemați după ce stâlpi de telefonie și copaci au căzut pe carosabil și pe o casă, dar și pentru ancorarea unui arbore care risca să cadă și să rănească un trecător.

În Peștiș, pe DN 1H, pompierii au eliberat drumul blocat de un copac căzut.

Din fericire, incidentele nu au dus la rănirea unor persoane.

Condițiile meteorologice rămân periculoase pentru bihoreni. Meteorologii au emis un cod galben de vânt, valabil cel puțin până duminică la ora 6. Totodată, pentru zona montană a Bihorului este în vigoare un cod galben de ninsori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!