Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, avertizări meteo de tip cod galben și portocaliu, valabile pentru câteva județe din vestul țării, inclusiv pentru Bihor, unde se vor semnala furtuni, vijelii și descărcări electrice, dar și cantități de apă însemnate.

Primul cod portocaliu a intrat deja în vigoare sâmbătă, fiind valabil până duminică la ora 6, pentru zona montană a județului. „Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 30-40 de l/mp și în arii restrânse chiar până al 70 de l/mp”, arată ANM.

Restul județului este, până duminică la ora 10, sub cod galben de instabilitate atmosferică, aici cantitățile de apă fiind ceva mai mici, depășind 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Cea de-a doua avertizare de tip cod portocaliu se referă la cantități de apă însemnate, fiind valabilă duminică între orele 10 și 23. 

În județ va fi instabilitate atmosferică, ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar cantitățile de apă vor depășind 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.