Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a pus afluenţii Crişului Negru Valea Galbenă, Crişul Pietros, Valea Roşie, Holod şi Topa sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii până luni seară, la ora 20. Iar această avertizare şi-a făcut simţită prezenţa în weekend.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana remis luni, ca urmare a ploilor abundente din ultimele 24 de ore în judeţ în comunele Dobreşti şi Pomezeu au fost inundate 430 de hectare de terenuri arabile şi 15 gospodării.

De asemenea, două drumuri judeţene (DJ 797, DJ 797C, ambele pe raza localităţii Dobreşti) şi trei drumuri comunale (DC 196 în Hidişel, DC 198 în Topa de Jos, DC 217 în Pomezeu) au fost afectate de inundaţii.

În noaptea de duminică spre luni, în localitatea Voievozi s-a produs o viitură pe drumul judeţean 108H, aluviunile blocând un sens de circulaţie. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Popeşti a intervenit, degajând partea carosabilă.

Totodată, luni dimineaţă pompierii militari au fost chemaţi pentru evacuarea apei din curtea unei gospodării de pe strada Matei Corvin din Oradea, dar şi în Husasău de Tinca şi Beiuş. De asemenea, pompierii au fost chemaţi să scoată apa dintr-o brutărie-patiserie de pe strada Octavian Goga din Oradea.