În judeţul Bihor sunt în derulare numeroase investiţii în domeniul construcţiilor, informează IBC Focus, lider de piaţă în monitorizarea şantierelor din România. Concret, în primele cinci luni ale anului, au fost identificate aproape 800 de investiţii, mai precis 794.

"Judeţul aflat la graniţa cu Ungaria reuşeşte să surprindă industria construcţiilor şi să concentreze o mare parte din investiţiile anunţate la nivelul zonei de Nord-Vest. Conform studiilor IBC Focus, lider de piaţă în monitorizarea şantierelor din România, prin intermediul singurei asistente virtuale de vânzare la şantiere – VICTA, pe parcursul primelor 5 luni a fost identificat un număr total de aproape 800 de investiţii", au transmis reprezentanţii agenţiei de marketing în domeniul construcţiilor IBC Focus. 

Tot aceştia transmit că principalul concurent din zona noastră pentru Bihor este judeţul Cluj, în ceea ce priveşte construcţiile, "în timp ce la polul opus se află judeţele Sălaj sau Satu Mare cu de 4 ori mai puţine investiţii şi Aradul aflat la aproape jumătate din cifra totală a Bihorului". 

"În ceea ce priveşte valorile proiectelor anunţate, Bihorul se mândreşte cu un total estimat de peste 5 miliarde de lei investiţi în şantierele identificate de consultanţii IBC Focus", se mai arată în comunicat. 

Potrivit studiului, Bihorul a devenit un "magnet" pentru investiţiile industriale. "La nivel de judeţ, cele mai multe proiecte sunt de tip industrial, urmate de cele rezidenţiale private (de tip blocuri şi ansambluri rezidenţiale medii) şi de cele de infrastructură. La polul opus se regăsesc domeniile Medical & Ştiinţific şi Utilităţi, care, din păcate, nu s-au bucurat de un interes la fel de sporit din partea investitorilor", mai precizează reprezentanţii IBC Focus. 

De menţionat este şi faptul că în judeţul Bihor sunt 37 de companii cu statutul de antreprenor general şi care au avut cifre de afaceri de peste 1 milion de euro în anul 2017.

Agenţie de marketing în domeniul construcţiilor, IBC Focus are drept scop principal furnizarea de cereri de ofertă către companiile care vând materiale sau servicii în construcţii. De asemenea, agenţia deţine complexe baze de date cu şantierele active din România şi o experienţă pe piaţă de peste 10 ani.