Până la finalul anului 2012, bihorenii vor şti exact care sunt zonele inundabile din judeţul nostru. Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a obţinut finanţare europeană pentru implementarea "Planul pentru Prevenirea, Protecţia şi Diminuarea Efectelor Inundaţiilor în bazinul hidrografic Crişuri", un proiect prin care se doreşte reducerea riscului la inundaţii în judeţ, prin cunoaşterea mai precisă a arealelor din zona râurilor Barcău şi Crişurilor Negru, Repede şi Alb. Aceste zone cu o suprafaţă totală de 13.786 km pătraţi sunt cele mai predispuse inundaţiilor.

O etapă a proiectului prevede realizarea unor hărţi ale hazardurilor la inundaţii, a căror elaborare se va face în urma unor zboruri cu elicopterul şi avionul, dar şi a unor lucrări în teren. Se vor edita hărţi cu modelul digital al cursului de apă şi al zonei adiacente acestuia, dar şi studii hidraulice, hidrologice şi de management, informaţii în baza cărora se vor şti cu exactitate zonele inundabile din bazinul hidrografic Crişuri. Termenul de finalizare al hărţilor este 31 decembrie 2012.

Tot în cadrul proiectului, se va elabora planul propriu-zis al prevenirii şi diminuării efectelor inundaţii, în conformitate cu normele europene.

Proiectul are o valoare de 3.526.793 lei cu TVA, din care 80% sunt bani europeni, iar 20% de la bugetul de stat.