Direcţia de Sănătate Publică Bihor a emis vineri dimineaţă o statistică actualizată privind situaţia persoanelor aflate în carantină şi în autoizolare din judeţ, ce indică o uşoară majorare a numărului acestora.

Astfel, potrivit celui mai recent comunicat al DSP Bihor, pe 27 martie, la ora 9 dimineaţa, erau înregistrate 132 persoane în carantină, comparativ cu 110 joi, la ora 15.

De asemenea, numărul persoanelor în autoizolare la domiciliu este de 3.848 (dintre care 2.003 aşa-numiţi titulari ai chestionarelor şi 1.845 aparţinători ai acestora), pe când joi, la ora 15, DSP Bihor raporta în autoizolare 3.754 persoane.

Pe de altă parte, comunicatul DSP informează că în ultimele 24 ore poliţiştii bihoreni au executat 916 misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au însoţit 97 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantină / autoizolare, şi au efectuat un transport spre spaţiile de carantină din judeţ, la toate aceste misiuni participând 396 cadre ale Poliţiei Bihor.

Jandarmii bihoreni au însoţit şi ei 88 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie în cele trei centre de carantină active, în aceste misiuni fiind implicate 88 de cadre ale Jandarmeriei Bihor.

Echipajele ISU Crişana au efectuat 3 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului şi respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către structuri din judeţele respective, şi au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere din vama Borş.

Pe de altă parte, pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 487.850 lei, faţă de 82 sancţiuni în cuantum de 314.730 lei până joi dimineaţă.