Muzeul Ţării Crişurilor a făcut public, joi, bilanţul evenimentului "Noaptea Muzeelor", desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe obiective din oraş.

"Ediţia din acest an a Nopţii muzeelor, eveniment muzeal promovat şi organizat de către Complexul "Muzeul Ţării Crişurilor", sub genericul Muzeele orădene împreună!, a avut un succes deosebit. (…) Numărul total al celor care au  primit provocarea noastră s-a ridicat, pe baza estimărilor Jandarmeriei Oradea şi a biletelor distribuite, la 15804", anunţă comunicatul MŢC.

După cum BIHOREANUL a mai scris, oferta de anul acesta a Nopţii Muzeelor a fost una variată şi bogată. Alături de muzeele complexului MŢC (Muzeul Ţării Crişurilor din Palatul Baroc, Muzeele Memoriale Iosif Vulcan, Aurel Lazăr şi Ady Endre), au mai fost incluse în program 8 obiective cu valoare muzeal-istorică: Sinagoga Neologă "Sion", Cetatea Oradea, Casa Darvas - La Roche, Turnul Primăriei, Episcopiile Ortodoxă, Greco-Catolică şi Romano-Catolică, Muzeul Militar Oradea.

"Această prezenţă masivă ne îndreptăţeşte să considerăm că iniţiativa noastră a dat roade, reuşind împreună cu partenerii noştri să consacrăm în peisajul cultural al Oradiei un eveniment care pune în evidenţă patrimoniul mobil şi imobil al tuturor celor care au trăit şi trăiesc în municipiu, şi generând, astfel, cunoaşterea cu obiectivitate a valorilor de patrimoniu deţinute de cultele care s-au implicat în Noaptea muzeelor, dar şi a celor aflate în păstrarea instituţiilor care au această sarcină nobilă", încheie comunicatul.

Citiţi care a fost atmosfera la Noaptea Muzeelor, în articolul Prezenţă record: Noaptea Muzeelor a scos din case peste 10.000 de orădeni! (FOTO / VIDEO)