La sfârşit de an, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Florin Birta a făcut, într-o conferinţă de presă, un succint bilanţ al clubului pe anul 2011.

Astfel, conducătorul CSM-ului a apreciat comportarea echipei de polo, care pe lângă titlul câştigat în vară, ocupă în noua ediţie de campionat tot prima poziţie a ierarhiei Superligii Naţionale, după trei turnee disputate, cu mari şanse de a-şi adjudeca un nou titlu.

"Chiar dacă am ieşit cam prematur din cupele europene anul acesta, sper ca ediţia viitoare să depăşim acest rezultat", a declarat Birta despre parcursul echipei din cupele europene.

În ceea ce priveşte acel conflict cu jucătorii, preşedintele CSM a ţinut să precizeze că până marţi jucătorii şi-au încasat în mare parte drepturile băneşti, iar în aceste zile le vor primi şi pe celelalte mai rămase. Florin Birta a ţinut să precizeze, de asemenea, şi faptul că niciodată nu au fost restanţe majore salariale, ci de doar o lună, iar acestea s-au rezolvat acum.

De asemenea, preşedintele CSM-ului a ţinut să felicite parcursul echipei de baschet masculin, "care încheie anul pe un loc nesperat, II". În schimb, echipa feminină de baschet nu a primit aceleaşi aprecieri, declarând că în vara anului viitor se va face o analiză şi se va lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul acesteia.

Aflată în liga a II-a, cu un nucleu de jucători foarte tineri, echipa de handbal masculin a primit totuşi aprecieri din partea preşedintelui clubului, locul I în Seria B a Diviziei A conferindu-i acesteia o poziţie confortabilă care-i permite să privească cu încredere spre viitor, cu toate că în această ediţie de campionat obiectivul nu este promovarea, ci reconstrucţia unei echipe competitive.

"Sperăm ca anul viitor să avem unul sau doi reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Londra", a declarat Birta despre secţia de judo, făcând referire la rezultatele foarte bune pe care le-au avut în acest an Dan Fâşie şi Costel Dănculea, cei care deţin şanse reale de calificare la principalul festival sportiv al lumii.

"Atletismul s-a aflat în grafic, iar la scrimă am câştigat din nou titlul naţional şi sper ca şi în următoarea ediţie să nu avem probleme cu realizarea acestui deziderat", a mai punctat conducătorul Clubului Sportiv Municipal Oradea, cu referire la celelalte două secţii cu sporturi individuale.

În ceea ce priveşte o gală a CSM-ului, în cadrul căreia conducerea clubului să-şi premieze laureaţii pe anul 2011, încă nu s-a stabilit nimic, însă Florin Birta a lăsat să se înţeleagă că la sfârşitul lunii ianuarie se prefigurează şi aşa ceva.