Bilanţul atacului armat comis vineri seară în oraşul german Munchen rămâne de 9 morţi şi 21 de răniţi, confirmă Poliţia germană, precizând că atacatorul este un tânăr de 18 ani de origine iraniană care a acţionat de unul singur şi este mort. Cel mai probabil, acesta s-a sinucis, scrie presa din Germania.

Motivele atacului nu sunt clare, au mai spus oficialii germani. Jurnaliştii germani îl critică pe cancelarul Angela Merkel că păstrează tăcerea în cazul acestui tragic eveniment.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe din România a anunţat că printre victimele din Munchen nu se numără români. Situaţia a revenit la normal în Bavaria, mai spune MAE, care le recomandă totuşi românilor să fie precauţi şi vigilenţi.

"Având în vedere evenimentele petrecute în ultima perioada în landul bavarez, se recomandă cetăţenilor romani să respecte indicaţiile şi avertismentele emise de autorităţile locale, să se informeze, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei şi de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, pe durata deplasărilor prin locurile aglomerate", a precizat MAE, într-un comunicat de presă.