În urma cutremurului de 6 grade care a zguduit Italia în noaptea de marţi spre miercuri, cel puţin 63 de persoane au murit şi alte 150 sunt date dispărute.

Totodată, zeci de persoane sunt rănite, după ce au fost prinse sub dărâmături. 

Autorităţile italiene au anunţat miercuri că, în total, centrul Italiei a fost afectat de trei cutremure de suprafaţă - cu magnitudini de 6,0, 5,4 şi 4,8 grade - urmate de zeci de replici. Unii italieni au surprins momentele cutremurului pe înregistrări video.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri.

Cutremurul a fost simţit puternic în centrul Italiei, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma, mulţi locuitori şi-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice.

Situaţia cea mai gravă este în comuna Amatrice, care are 2.700 de locuitori. "Este o tragedie, jumătate din sat nu mai este", a declarat primarul localităţii, Sergio Pirozzi, citat de Corriere della Sera.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, deocamdată, nu există informaţii despre cetăţeni români afectaţi de cutremurul din Italia.