Viceprimarul Mircea Mălan şi şefii Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea, mai precis directorul Mircea Ghitea şi adjuncţii săi Aurelia Ţenţ şi Emil Benţan, au prezentat, marţi, bilanţul activităţii din anul trecut, arătând că au fost modernizate 33 de străzi şi s-au realizat 1.083 de locuri de parcare.

Lucrări corelate

"Un aspect important e acela că am reuşit să corelăm lucrările de modernizare a străzilor cu lucrările de introducere a gazului de către cei de la Distrigaz, inclusiv cu realizarea racordurilor către fiecare gospodărie în parte, indiferent dacă persoana respectivă este sau nu racordată acum sau vrea să se racordeze acum, peste un an, doi sau cinci", a declarat Mălan.

Cele 33 de străzi modernizate sunt răsfirate prin toate cartierele oraşului, mai precis în zonele Ioşia, Velenţa, Oncea, Tokai, Iorga, Nufărul, Rogerius, dar şi în centru. Pe lângă străzile noi, oraşul s-a ales anul trecut şi cu 1.083 de locuri de parcare.

Pasaje peste centură

Pentru anul 2014, municipalitatea şi-a propus, la capitolul modernizare străzi, să asfalteze 22 de artere, printre care Lipovei, Crângului, Molidului, Nojoridului, Arţarilor ori Mangaliei.

Tot în 2014, Primăria şi-a propus să realizeze cele două pasaje supraterane peste şoseaua de centură. Potrivit lui Ghitea, până la finele săptămânii, licitaţiile pentru cele două investiţii vor fi publicate în SEAP, firmele având la dispoziţie 10 zile pentru a aplica. "Vom încerca evaluarea cât mai rapidă şi corectă, pentru ca până cel târziu la jumătatea lunii aprilie să înceapă lucrările. Termenul de finalizare este 31 decembrie", a declarat Mircea Ghitea.

Tot în acest an, Primăria speră să finalizeze Podul Macio din Velenţa, pentru care în zilele următoare trebuie să fie prezentat proiectul tehnic. După ce se vor cunoaşte lucrările necesare, Primăria fie va negocia execuţia cu firma Construcţii Bihor, cea care a realizat în primă fază lucrarea, fie o va licita.

Ghitea a mai precizat că, anul trecut, Direcţia Tehnică a dat 2.122 de avize de desfacere a pavajului pentru lucrări de avarii. Cea mai mare parte din aceste lucrări au fost la reţeaua de termoficare a oraşului.