CFR Călători a anunţat că majorează tarifele la transportul feroviar de călători, începând de duminică, cu 18%. Măsura este necesară, susţine CFR, pentru redresarea financiară a companiei.

"Măsura face parte din strategia de redresare şi echilibrare a situaţiei financiare a companiei şi are ca principală cauză creşterea preţurilor - care a avut loc de la data ultimei majorări (20 septembrie 2010) şi până în prezent - la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc", explică sursa citată.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până la acest moment se aplică în continuare şi după majorare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75 la sută la abonamente pentru elevi şi studenţi.

De exemplu, pentru Bucureşti - Ploieşti tariful la tren rapid clase a II-a va creşte: de la 21.5 lei la 25.4 lei, iar la clasa 1: de la 29.6 lei la 34.9 lei sau pentru Bucureşti - Constanţa tariful la tren rapid clasa a II-a va creşte de la 52.2lei la 61.6 lei.