Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, nu mai este cel mai bogat om din lume. Acest titlu l-a câştigat acum fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos. Valoarea participaţiei sale la retailerul online a atins 88 de miliarde de dolari, scrie news.ro.

În ultimele două decenii, participaţia lui Bezos la Amazon a crescut de aproape 500 de ori. În oferta publică iniţială a Amazon din 1997, participaţia deţinută de Bezos la companie era evaluată la 178 de milioane de dolari.

De-a lungul anilor, Amazon şi-a extins oferta de produse şi prezenţa globală, introducând tableta pentru cărţi Kindle, servicii de cloud computing, producţia de programe şi filme originale, sistemul de recunoaştere vocală Echo destinat locuinţelor, iar în luna august a cumpărat retailerul Whole Foods, mai scrie sursa citată.

Averea netă a lui Bezos a crescut cu 419% de la includerea sa în indicele miliardarilor Bloomberg, în aprilie 2012. La momentul respectiv, Bezos se afla pe locul 35, cu o avere de 18 miliarde de dolari. Miliardarul şi-a dublat averea până în 2015, iar de atunci a crescut cu 35 de miliarde de dolari.