Spectacolul "Biloxi Blues", de Neil Simon, va fi jucat din nou pe scena Teatrului Regina Maria, duminică, de la ora 18. Spectacolul regizat de Ovidiu Caiţa a fost cel cu care actorii orădeni s-au înscris în Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, primind premiul special al juriului, dar şi aplauze furtunoase din partea spectatorilor. "Am fost luaţi prin surprindere de felul în care a fost primit spectacolul de public", a spus Răzvan Vicoveanu, actor în unul din rolurile principale.

Piesa îmbină comedia cu tragedia şi prezintă povestea unui grup de soldaţi americani recrutaţi în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

"Înainte de a se lupta cu Germania sau Japonia, grupul de recruţi din care face parte şi Eugene (Răzvan Vicoveanu) este trimis în Biloxi, Mississippi, unde se confruntă cu primul adversar redutabil, Sergentul Toomey (Richard Balint), responsabil cu pregătirea lor. Cruzimea, răutatea şi vulgaritatea sergentului contrazic orice logică şi orice bun-simţ, îi dezumanizează pe soldaţi şi le anihilează treptat personalităţile", se arată într-o prezentare a Teatrului Regina Maria.

Nici relaţiile din interiorul grupului de recruţi nu sunt armonioase, existând divergenţe între ei pe teme de religie şi educaţie. În spectacol apar şi actorii Ciprian Ciuciu (Arnold Epstein, un intelectual care refuză să respecte ordinele), Pavel Sîrghi (Roy Seldrige), Şerban Borda (Joseph Wykowsky), Florian Silaghi (Don Carney), Adela Lazăr (prostituata Daisy) şi Alexandru Rusu (James Hennesey).

"Nu pot decât să le mulţumesc actorilor pentru ce au făcut. Mulţi dintre ei joacă şi în cealaltă premieră "Scripcarul pe acoperiş" şi nu vă puteţi da seama ce greu e să repeţi la două spectacole în acelaşi timp", a spus Daniel Vulcu, directorul Teatrului Regina Maria, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, directorul a precizat că începând din această duminică, de la ora 11 se reiau spectacolele speciale pentru copii, cu "Vrăjitorul din Oz". "Vom încerca să facem în fiecare duminică câte un spectacol dedicat copiilor, fie la noi, fie la Arcadia", a spus Vulcu, adăugând că actorii celor două teatre (Regina Maria şi Arcadia), dar şi artiştii Ansamblului Crişana au format deja relaţii strânse, mai ales după colaborarea la "Scripcarul pe acoperiş".

"La un moment dat am crezut că unii dintre actorii de acolo nu se ridică la un nivel foarte mare, dar când am lucrat cu ei mi-am dat seama că au toate calităţile necesare. În viitor le vom organiza workshop-uri unde vor învăţa să mânuiască păpuşile. Şi ei îşi doresc acest lucru", a spus Vulcu.