​„Atins” de declaraţiile primarului Ilie Bolojan, care a plecat marţi cu avionul de la Timişoara spre Bucureşti, fiindcă de la Oradea nu găsise decât un singur bilet cu peste 1.000 lei, preşedintele CA al Aeroportului orădean a încercat, miercuri, să dea o replică. 

În loc să ceară scuze publicului şi presei pentru dezinformările pe care le-a făcut marţi, când a încercat să acrediteze ideea că biletele Tarom Oradea-Bucureşti sunt mai ieftine decât susţinea primarul, Bimbo-Szuhai Tibor vine, de data asta, cu un alt slogan. Orădenii trebuie să zboare din Oradea, chiar dacă e mai scump - este mesajul UDMR-istului "bonusat" anul trecut, pe lângă indemnizaţia uzuală, cu peste 12.000 lei pentru „performanţele” aeroportului orădean.

“Cât despre faptul că dl. primar Ilie Bolojan alege să promoveze aeroportul din Timișoara în detrimentul celui din Oradea, aș prefera să nu comentez, menționând totuși că și dacă ar fi mai scump, împreună cu mulți orădeni, voi continua să aleg aquapark-ul din Oradea, festivalul street-food din Oradea, iar pentru destinațiile existente Aeroportul Internațional Oradea”, arată Bimbo.

Pe e altă parte, şeful CA încearcă să răspundă declaraţiilor lui Bolojan - care cerea conducerii Aeroportului să negocieze cu Tarom mai multe zboruri şi programarea unor aeronave de capacitate mai mare, dat fiind că aceste lucruri influenţează în detrimentul călătorilor preţul biletelor - dar nu reuşeşte decât să enunţe generalităţi şi confirmări ale neputinţei.

Susţinând că „există o comunicare permanentă între conducerea executivă a aeroportului și managementul companiei naționale de transport aerian”, în cadrul căreia „solicitarea noastră principală, pe lângă diversificarea destinațiilor, se referă la mărirea capacității alocate pentru ruta București-Oradea-București”, Bimbo se resemnează să constate că „în mod evident nu putem influența nici organizarea rutelor și nici politica de preț, știut fiind faptul că tipul aeronavei destinat unei rute se stabilește în funcție de rezervările existente, și nu de eventualele vânzări de bilete din ziua premergătoare zborului”.

Asemenea unui avocat, preocupat de încasările operatorului aerian mai mult decât de dezvoltarea aerogării pe care o administrează, reprezentantul Judeţului la conducerea Aeroportului concluzionează: „Experiența arată că în cazul unor rezervări anticipate în număr mai mare, zboară aeronava de capacitate mai mare, însă pe fiecare cursă au rămas locuri neocupate. Conducerea executivă a aeroportului în continuare urmărește să readucă încă o companie aeriană care să deservească rute interne, ceea ce se poate realiza doar în condițiile în care operatorul închide pe profit perioadele de bilanț”.

UPDATE: Bimbo spune că nu a vrut să dea lecţii

Într-o precizare trimisă joi BIHOREANULUI, preşedintele CA al Aeroportului, Bimbo-Szuhai Tibor, arată: "Intenția mea a fost cât se poate de departe de a da lecții cuiva și regret dacă așa ați înțeles. În altă ordine de idei îmi susțin părerea în continuare: este inoportun ca dl. primar Ilie Bolojan, în calitatea sa de formator de opinie să promoveze aeroportul din Timișoara în detrimentul celui din Oradea. Prețul unui bilet de avion cumpărat cu o zi înainte de deplasare întotdeauna va fi diferit (în cazul prezentat valoarea este egală cu suma componentei mobile a îndemnizației lunare a unui membru din CA). Este dreptul oricărui călător să aleagă de unde decolează, dar liderii au și povara exemplului prin comportament. Elocvent în acest sens pot fi și cele 7 curse charter care vor fi operate săptămânal în timpul verii, care se vor păstra și se vor dezvolta dacă publicul bihorean va alege Aeroportul Internațional Oradea. Condițiile oferite sunt comparabile cu toate aeroporturile din regiune, în majoritatea situațiilor chiar mai bune decât în alte locații. De aceea mi-am și permis remarca: și dacă ar fi mai scump, împreună cu mulți orădeni, voi continua să aleg aquaparcul din Oradea, festivalul street-food din Oradea, iar pentru destinațiile existente Aeroportul Internațional Oradea".

Citeşte pe aceeaşi temă: Reprezentanţii Aeroportului Oradea şi ai Tarom îl acuză pe Bolojan de minciună... cu minciuni