UDMR Bihor a transmis pe Facebook că, deși este „pregătită și capabilă”, Biró Rozália nu se va înscrie în competiția internă din cadrul partidului pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare care vor avea loc în această vară. 

Anunțul filialei Bihor a fost făcut cu precizarea că actualii europarlamentari ai UDMR, Iuliu Winkler și Loránt Vincze, își doresc să continue activitatea și că udemeriștii bihoreni nu vor să slăbească reprezentarea maghiară printr-un eventual conflict intern, după cum subliniază și publicația transtelex.ro. 

„Ne confruntăm cu un an foarte dificil. Avem nevoie de energia tuturor acum”, se arată în anunțul UDMR Bihor, care subliniază că „mulți oameni i-au cerut (n.r. - Rozáliei Biró) să candideze ca europarlamentar și au indicat că și-ar dori să o vadă candidând în competiția internă a Alianței. Totuși, după „multe discuții și având în vedere și faptul că cei doi actuali europarlamentari ar dori să-și continue activitatea, considerăm că este oportun, la sugestia ei, să nu prezentăm un candidat într-o competiție internă”, conform aceluiași anunț. 

Informația a fost confirmată pentru publicația citată de Csoma Botond, purtător de cuvânt al UDMR, care a spus că Winkler și Vincze vor intra în cursa internă din UDMR.

Biró Rozália este deputată de Bihor, președinta Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor, șefa organizației de femei a UDMR și totodată președinta Organizaţiei de femei a Partidului Popular European (EPPW). 

Transtelex.ro subliniază că anunțul făcut de UDMR Bihor conține argumente ilogice, jurnaliștii maghiari subliniind că o competiție internă nu ar avea de ce să slăbească șansele de reușită ale partidului la alegeri, ci, din contră, ar asigura să alianța este reprezentată de candidați legitimi la Bruxelles. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!