Biró Rozália este pe locul opt într-un clasament al deputaților României cu cele mai mari venituri obținute în ultimul an fiscal. Topul a fost întocmit de jurnaliștii de la Europa Liberă, care precizează că, alături de soțul ei, orădeanca a adunat într-un singur an 1,75 de milioane de lei.

„Deputata UDMR declară 242.000 lei din indemnizația de deputat, ca venituri pe anul 2022. Pe lângă salariul soțiului, Biró Barna, în valoare de 19.000 lei ca administrator la firma Top Invest, cei doi au mai încasat anul trecut 126.000 lei din chirii. Alte sume au mai venit cu titlul de dividende de la RDS&RCS - 155.000 lei, Top Invest - 993.000 lei și Automedical Vest - 201.000 lei”, se arată pe site-ul romania.europalibera.org.

Conform celei mai recente declații de avere publicate pe site-ul Camerei Deputaților, deputata și soțul ei dețin peste 10 terenuri, cele mai multe în intravilan, o casă imensă de 498 mp, o casă de vacanță, două apartamente, trei mașini, tablouri, mobilă antică, precum și bijuterii de 78.000 de lei.

Topul parlamentarilor cu cele mai mari venituri din ultimul an fiscal este deschis, notează Europa Liberă, de Diana Tușa, deputată PSD, care, alături de soțul ei, Iosif Buble, a adunat venituri de 19 milioane de lei. Cei mai mulți bani i-a câștigat soțul ei din dividende. Pe locul al doilea se află Laura Vicol, cu 11 milioane de lei. Sumele consistente le-a încasat soțul său, Vladimir Răzvan Ciorbă, precizează aceeași sursă.

George Simion, președintele AUR, se află pe locul 5 în top, cu 2,1 milioane de lei, bani despre care spune că provin din darurile de la nuntă.

Biró Rozália este singura bihoreancă în topul deputaților cu cele mai mari agoniseli pe 2022 realizat de Europa Liberă.

Cea mai recentă declarație de avere a deputatei Biró Rozália:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!