Primarul Florin Birta îşi primeşte delegaţiile venite în vizită în sala mare a palatului administrativ sau pe unde apucă. La aproape o lună de la instalarea în funcţie, edilul nu doar că nu a intrat în biroul cu vedere spre Crişul Repede, dar a şi fost scos din propriul spaţiu de lucru din aripa către Piaţa Unirii. Biroul fostului primar Ilie Bolojan a fost transformat în şantier în cadrul lucrărilor de reabilitare a palatului administrativ, iar mobilierul, depozitat în anticamera încăperii.

Lucrările, care vizează răzuirea pereţilor până la glet şi înlocuirea tuturor instalaţiilor interioare, sunt programate să se încheie la începutul anului viitor, interval în care Birta este obligat să lucreze în continuare din biroul de viceprimar.

Problema este însă că săptămâna trecută, în timp ce desfăşurau lucrări de reabilitare în sala vecină, muncitorii au trecut cu şpiţul prin perete până în biroul lui, distrugându-i tot feng-shui-ul. Dacă tot au început din greşeală dintr-un colţ, muncitorii s-au apucat apoi să spargă pereţii pentru înlocuirea instalaţiilor interioare şi în această încăpere. Aşadar, forţat de condiţiile de muncă din Primărie, Birta îşi petrece ziua de muncă mai mult pe teren, verificând lucrările din oraş.

E la fel de multă gălăgie şi praf, dar măcar este în aer liber...