Peste 40 de birouri din clădirea Parlamentului Uniunii Europene au fost sparte de hoţi, aceştia furând laptop-uri, tablete şi documente. 

Potrivit agenţiei de presă Agerpres, furturile ar fi avut loc în luna aprilie, perioadă în care sediul din Bruxelles era gol, activitatea legislativului european fiind mutată în mediul online. Hoţii au răscolit documente şi au spart dulapuri din birourile europarlamentarilor pentru a sustrage bunuri de valoare.

"Suntem aproape siguri că hoţii au căutat prin toate lucrurile noastre, pentru că totul pare răscolit", a spus Nico Semsrott într-o înregistrare video publicată pe canalul său de YouTube, adăugând şi că din ce a aflat au fost sparte birourile unui număr "între 40 şi 100 de eurodeputaţi'' de unde au fost furate atât dispozitive electronice, cât şi documente. 

Acesta a mai spus că este dezamăgit de lipsa de reacţie din partea Directoratului general pentru securitate al Parlamentului European (DG SAFE), care nici măcar nu îi anunţase de furturi. "Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace'', a declarat el.

El arată în continuare cum hoţii i-au forţat un sertar de la birou, de unde au luat o cheie pentru a putea deschide un dulap conţinând computere (video)

În luna martie, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a introdus măsuri stricte pentru a interzice accesul vizitatorilor în clădirile PE şi a încurajat eurodeputaţii să lucreze din ţările lor, ca măsură de precauţie împotriva răspândirii noului coronavirus. 

Eurodeputata cehă Dita Cháranzova, vicepreşedintă a Parlamentului European pentru securitate, a spus că a cerut instituţiei DG SAFE un raport privind spargerile şi a anunţat că va ridica această problemă la viitoarea reuniune a Biroului Parlamentului European, care se ocupă de problemele administrative, mai notează sursa. Până în prezent nu a fost găsit niciun făptaş.