Episcopia Greco-Catolică Română Unită cu Roma a anunţat, luni, că donaţiile financiare care se vor colecta în următoarele două duminici de parohiile din subordine vor ajunge, prin intermediul Asociaţiei „Caritas Eparhial Oradea", la sinistraţii din Moldova.

După cum se ştie, peste o sută de localităţi au fost afectate de utimele inundaţii şi 7.762 de persoane au fost evacuate. Au fost afectate 3.903 gospodării, 396 locuinţe, iar mii de hectare de teren arabil, păşuni şi fâneţe au fost distruse.

„Credincioşii care doresc să facă un gest de solidaritate umană şi să ofere speranţa celor care nu mai au nimic, o pot face în duminicile: 25 iulie şi 1 august 2010. Suma obţinută în urma colectei va fi folosită pentru un program de reabilitare în localităţile din Moldova. În Eparhia de Oradea responsabilitatea este acordată Asociaţiei „Caritas Eparhial Oradea". Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 25 iulie şi 1 august 2010 va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei până la 15 august 2010, cel târziu", se menţionează în apelul semnat de episcopul Virgil Bercea, care face trimitere la perceptul „În momentul de faţă prisosul vostru să acopere lipsa lor".

Amintind că acum doi ani, la un apel similar, răspunsul enoriaşilor a fost prompt şi, astfel, sute de familii au putut fi ajutate, episcopul precizează că Centrul Diecezan Caritas Iaşi a intervenit, şi de această dată, de la început, în localităţile afectate, sprijinind familiile afectate, cu suport alimentar sau programe de reabilitare, dar nevoile oamenilor sunt în continuare mari.

Pentru persoanele private şi juridice interesate de această acţiune există şi un număr de cont pus la dispoziţie: Asociaţia Caritas Eparhial Oradea - RO70 BTRL 0050 1205 7261 6904, Banca Transilvania Oradea, cu specificaţia pentru „Colecta Moldova".