Specialişti de la cele mai mari companii din domeniul IT au sosit, miercuri, la Hotelul Ramada din Oradea, pentru a lua parte la cea de-a cincea ediţie BizTech, eveniment organizat de compania orădeană CG&GC Hitech Solutions.

Nume mari la BizTech

BizTech 2017 a găzduit branduri de renume precum Lenovo, Cisco, Canon, Microsoft, LikeIT şi Grenke, ai căror reprezentanţi le-au arătat participanţilor cele mai noi produse şi servicii.

În vreme ce Lenovo a prezentat o parte din cele mai noi produse de pe segmentul de business, reprezentanţii Canon au vorbit despre tendinţele transformării digitale şi soluţii eficiente în managementul flotei de imprimante, iar cei ai Microsoft au etalat, între altele, soluţii de backup şi recuperare a datelor.

Participanţii au beneficiat de informaţii variate şi utile despre cele mai noi echipamente de care s-ar putea folosi pentru a-şi gestiona afacerile şi service, dar mergând până la soluţii de finanţare.

"Canon a venit cu soluţii să reduci risipa de hârtie, în special pentru firmele mari sau instituţii, unde se foloseşte foarte multă hârtie. Grenke a oferit soluţii de finanţare şi leasing operaţional, exclusiv pentru IT, Microsoft a venit cu partea de backup şi disaster recovery, cu Azure (o platformă ce înglobează servicii de tip Cloud hibrid deschisă, flexibilă şi sigură - nr), plus soluţile de colaborare pe Office 365, iar LikeIT ne ajută cu partea lor de expertiză tehnică în implementarea soluţiilor noastre", a sintetizat Paul Floruţa, managerul CG&GC, organizatorul evenimentului.

Testare gratis!

Pe lângă prezentările oferite de reprezentanţii concernelor, cei prezenţi s-au putut "juca" cu câteva dintre laptopurile bussiness propuse de Lenovo, vedeta fiind însă un gadget din segmentul de consumer: tableta Lenovo yoga book, care, între altele, are capacitatea de a digitiza ce scrii de mână, dacă aşezi, peste tastatură, un caiet.

Spre deosebire de alte evenimente de genul acesta, CG&GC a mai adus un lucru inedit. "Noi venim cu ceva în plus: produsele pe care le-am prezentat aici le şi dăm celor curioşi să le testeze. Indiferent că vorbim de softuri sau echipamente, le dăm spre testare gratuit, pentru că nimeni nu trebuie să ne creadă pe cuvânt. De exemplu, noi punem la dispoziţie şi serviciul de audit de securitate realizat cu echipamente Cisco. Practic, înstalăm în rețeaua clienţilor noştri un echipament care le scanează toată reţeaua timp de o lună, după care generează un raport de câteva zeci de pagini în care furnizează date relevante, până la nivel de utilizator și aplicație, despre ce se întâmplă în reţeaua lor. Când ai firme cu 100 de oameni, e foarte greu să deţii controlul, or în momentul în care pui echipamentul acesta, îţi dai seama ce se întâmplă în reţea, unde sunt vulnerabilităţi, dacă au fost atacuri sau malware-uri. La fel, oferim produse demo şi licenţe de la Microsoft, de pildă, şi punem la dispoziţie şi personalul tehnic calificat să le instaleze, să le explice utilizatorilor în perioada de testare ce să facă cu soluţia respectivă şi ce să urmărească", a explicat Paul Floruţa.

Tombolă cu premii

Cert este că Biztech 2017 a fost un succes. "Mă bucur că au venit principalii noştri parteneri, aproximativ 65 de persoane. Vorbim de cele mai mari companii din Oradea, reprezentanți din administraţia publică, învăţământ, inclusiv Universitatea din Oradea. Sper ca soluţiile prezentate să le placă, să îi ajute, să le implementeze mai departe", a mai spus managerul CG&CG, organizatorul evenimentului.

La finalul BizTech 2017 a fost organizată şi o tombolă, în urma căreia o parte dintre participanţi au câştigat tablete, imprimante, dar şi marele premiu, un Smart TV, cu diagonală de 150 centimetri şi tehnologie 4K. Cel din urmă a intrat în poseseia lui Marius Madea, IT Manager la Faist Metalworking.

Evenimentul de miercuri reprezintă doar începutul pe lista "de făcut" a CG&GC, căci urmează un an plin. "Un an greu şi un an de repoziționare a portofoliului de soluţii şi de tranformare în «IT-as-a-service», fie că vorbim despre Security, Printing, Computing, Software și așa mai departe. Piaţa IT se schimbă foarte tare, e domeniul cu cea mai mare dinamică. Lumea se îndreaptă tot mai mult înspre cloud, înspre servicii, vorbim de mentalitate la nivel global. Până la urmă, laptopul sau un server nu valorează nimic dacă pierzi datele", a concluzionat Paul Floruţa.

(Advertorial)