Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga a fost audiat, marţi, la Direcţia Naţională Aanticorupţie în dosarul mitei din vămi.

"Am fost solicitat ca martor după un telefon care a fost publicat şi primit de la Banias (senatorul PDL Mircea Banias este inculpat în dosar pentru trafic de influenţă, n.r), în care se plângea că a fost schimbat un director. Erau lămuriri. Nu am făcut nicio intervenţie. Eu nu fac intervenţii. Am stat 10-12 minute. Am arătat că am avut această discuţie. N-am avut nicio intervenţie, lucru pe care el îl ştiau", a declarat Blaga.

Numele lui Blaga apare într-o serie de interceptări telefonice făcute de SRI, în scandalul şpăgii din vămi. Conform stenogramelor publicate de jurnaliştii de la pressalert.ro, un fost şef al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ, s-ar fi întâlnit cu Blaga.

Interceptările făcute de SRI şi publicate de pressalert.ro surprind discuţiile purtate în decembrie anul trecut între Vasile Blaga, Aurel Mătiuţ şi Radu Mărginean, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.