Aflat marţi la Oradea pentru a coordona campania PDL, Vasile Blaga a ţinut să dea replica primarului Ilie Bolojan, care, într-un mesaj adresat orădenilor pe blogul său, a afirmat că "dacă în criză şi fără sprijin de la Guvern s-au făcut atâtea lucruri, gândiţi-vă ce putem face împreună în următorii ani".

"Eu am semnat pentru Oradea"

"Am aflat că nu au fost ajutaţi. Numai eu am semnat, şi am fost prezent la Oradea ca ministru al Dezvoltării, contractele pentru Cetate, vreo 20 şi ceva de milioane de euro, pentru Spitalul Municipal, Centura Oradiei, pe urmă trecerile pentru şoseaua de centură şi aşa mai departe, toate, sigur, inclusiv ca urmare a solicitărilor domnului primar", a declarat Blaga într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PDL Bihor.

Acesta a spus că atât timp cât a fost la conducerea Ministerului Dezvoltării şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor a ajutat oraşul cât a putut, fără să ţină cont de culoarea politică a reprezentanţilor administraţiei locale. "Eu am considerat că nu contează culoarea politică a unui conducător, a unei administraţii publice locale. Nu pot fi trataţi într-un fel sau altul cetăţenii în funcţie de culoarea politică a primarului sau a preşedintelui de Consiliu Judeţean. Mai mult, când am deţinut funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, Bihorul a primit sume mai mari decât a primit în toţi anii de după 1990", a zis el.

Popa ce-a făcut?

În aceeaşi conferinţă de presă, Blaga s-a lansat şi într-un atac la adresa candidatului USL la Consiliul Judeţean, liberalul Cornel Popa, despre care a spus că îşi arogă merite pe nedrept. "Domnul Popa se laudă că a făcut foarte multe lucruri pentru judeţ. Eu l-aş întreba să îmi spună unul. Am înţeles că a făcut şi drumul spre Padiş, or, din câte ştiu, eu am semnat contractul cu Ţîrle", a spus Blaga, adăugând: "Aud că tot domnia sa a rezolvat şi problema DN 76. Dar vă las vă las pe dumneavoastră să apreciaţi şi contribuţia dumnealui la Aeroport, la DN 76 şi aşa mai departe".

Liderul PDL a afirmat că nu ar fi făcut aceste precizări dacă cei din USL "nu ar exagera foarte mult" în modul în care îşi desfăşoară campania electorală în Bihor. "Dar e cazul să prezinte fiecare opiniei publice realitatea şi numai realitatea. Noi n-o să ne arogăm acţiuni pe care le-au rezolvat ei", a spus liderul PDL.

PDL va obţine scor!

Desemnat să coordoneze desfăşurarea campaniei electorale a PDL în toată ţara, Vasile Blaga a spus că se află în Bihor începând de luni şi că aici a constatat că oamenii partidului sunt "extrem de gospodari şi şi-au făcut datoria".

Întrebat de BIHOREANUL ce procente estimează că va obţine PDL la Consiliul Judeţean Bihor şi pe Oradea, principalele mize ale bătăliei electorale, Blaga a refuzat să ofere un procent. "Nu am făcut-o niciodată, dar o să fiţi surprinşi, şi dumneavoastră, şi USL. Vom scoate un scor ca în 2008".

Întrebat de ziarişti şi cum consideră că a gestionat Radu Ţîrle, ca fost preşedinte al Consiliului Judeţean, problema Aeroportului din Oradea, despre care Cornel Popa a arătat că acesta a obţinut doar aprobarea finanţării, nu şi banii, Blaga a luat partea colegului PDL-ist. "Este o bătălie de proiecte pe fonduri europene între toate aeroporturile din ţară. (...) Eu spun că ce a făcut domnul Ţîrle e de apreciat, pentru că vor fi fonduri inclusiv pentru Aeroportul Oradea", a spus Blaga.