Vasile Blaga a declarat pentru Adevărul.ro că nu răspunde ordinelor nimănui. Afirmaţiile acestuia vin după ce preşedintele Traian Băsescu a criticat unii lideri PD-L luni seara în şedinţa grupurilor parlamentare de ieri-seara.

Băsescu ar fi spus că "stelelor partidului care, deşi au pierdut portofoliile, stau ascunse în tranşee". Drept răspuns, bihoreanul Vasile Blaga s-a arătat tare pe poziţii. "Eu nu primesc ordine de la nimeni, am destulă vechime în partid, încât să mai ţin cont de sfaturile cuiva", a declarat secretarul general al partidului.

Traian Băsescu a avut ieri-seară o întâlnire cu grupul parlamentar al PDL pentru a stabili priorităţile legislative. Reuniunea s-a transformat însă într-un conflict între şeful statului şi "greii PDL". Preşedintele a cerut promovarea în partid a unor oameni ca Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Teodor Baconschi. Atacul lui Băsescu la adresa "vechilor" din partid vine înaintea congresului PDL, care va avea loc la 14 mai.

Surse din PDL au declarat pentru cotidianul Adevărul că Traian Băsescu i-a reproşat lui Vasile Blaga că fuge de responsabilitate de când a părăsit funcţia de ministru. Preşedintele i-a acuzat pe greii PDL că nu apără imaginea partidului, afectată de actul guvernării şi de suspiciuni de corupţie.