Întrebat de BIHOREANUL dacă sunt adevărate zvonurile potrivit cărora s-ar întoarce în Bihor să candideze la alegerile parlamentare din toamnă, fostul nr. 2 din PDL, Vasile Blaga, a recunoscut că foştii colegi de aici i-au făcut o asemenea ofertă, dar varianta poate fi luată în calcul numai dacă aceştia s-ar mobiliza la alegerile locale şi ar scoate un rezultat bun.

"Nu vă ascund că am primit oferte foarte multe din partea colegilor mei de aici, dar aştept rezultate foarte bune din partea lor, măcar aşa cum m-am străduit să îi ajut eu pe ei. Nu vă ascund şi că încerc să rezolv cât mai multe lucruri pot pentru judeţul meu. (...) Să vedem cum vor evolua lucrurile. Nu vă ascund că mă bucur de o încredere mare din partea bihorenilor", a spus Vasile Blaga într-o conferinţa de presă susţinută joi la sediul PDL Bihor.

Întrebat şi dacă ştie cumva ca fostul primar al Oradiei Petru Filip să aibă planuri de revenire în Bihor, tot pentru a candida pe un colegiu din judeţ, Blaga a evitat un răspuns, afirmând că Filip este un om important, de care partidul are nevoie: "Vă rog să-l întrebaţi pe domnia sa", a spus Blaga.

La alte întrebări ale jurnaliştilor, dacă se va implica sau nu în campania electorală, Blaga a spus că "da, o să vedeţi, începând de astăzi", adăugând că "mă duc astăzi la Colegiul Director, să le spun că aş fi avut aşteptări mult mai mult de la ei, de la cei care conduc partidul în Bihor".

În contextul în care în sondajul făcut anul trecut de PDL Bihor numele său a fost pus pe lista posibililor candidaţi la şefia Consiliului Judeţean, Blaga a fost întrebat dacă avea această intenţie, însă a răspuns că a exclus cu totul o asemenea "revenire" în judeţ.

"Eu nu am făcut şi n-aş face lucrul ăsta niciodată. Nu fac parte dintre cei care încearcă să amăgească electoratul, mai ales că avem candidaţi valabili. Avem peste 30 de primari, avem soluţii, cred, şi acolo unde nu avem în acest moment primari. Ce ar însemna să candidez eu acum ca primar, să atrag voturi şi apoi să spun, pa, dragi bihoreni?", a explicat Blaga pe un ton retoric, afirmând că a preferat să facă invers, adică din postura de ministru să direcţioneze fonduri către Bihor, indiferent cine a fost la conducerea administraţiei locale.

"Uitaţi-vă numai câte proiecte europene se derulează din acea scurtă perioadă în care am fost ministrul Dezvoltării, de aproximativ un an de zile, în Oradea. Uitaţi-vă că peste 20 de milioane de euro sunt investiţi de UE doar în Cetate şi în tot ce înseamnă acest obiectiv care cred că va fi extrem de interesant şi de apreciat de către orădeni, dar şi la alte proiecte (...) Sperăm să rezolvăm şi problema Aeroportului. Aşa cred că trebuie discutat cu orădenii şi cu bihorenii, şi nu să încercăm, scuzaţi termenul, să-i fentăm", a spus el.

Întrebat, din nou de BIHOREANUL, cum va câştiga alegerile un partid în care există tensiuni între colegi, ca de pildă, Mircea Matei, care duce un adevărat război cu unii colegi din interiorul filialei (sub anonimat, pe Facebook), Blaga a spus că nu este de acord cu asemenea practici. "Nu ştiu despre ce este vorba (...) dar eu nu sunt de acord cu nici un atac în interiorul organizaţiilor noastre şi în interiorul partidului. (...) Mai mult, nu cred că trebuie apelat la fel de fel de invective, nici măcar la adresa opozanţilor politici", a spus liderul PDL.

Pe de altă parte, chestionat de reporter şi dacă este de acord cu declaraţiile făcute înainte cu o zi de către deputatul PDL Cezar Preda, cum că pentru a reuşi în alegeri PDL trebuie să-şi aleagă o echipă de conducere nouă, cu el în frunte, Blaga a răspuns că a văzut atât interviul lui Cezar Preda, cât şi ce a scris pe blog "celălalt Preda" (n.r. - europarlamentarul Cristian Preda, care pe blogul său îl învinuieşte pe Emil Boc pentru situaţia în care ajuns partidul), dar că "amândoi au fost puţin excesivi".

Subliniind că toate aceste decizii "trebuie luate în partid", Blaga a refuzat să spună direct dacă îşi doreşte să conducă partidul pentru următoarle 6 luni. "Vă rog...", a parat el întrebarea BIHOREANULUI privind planurile sale referitoare la conducerea PDL.