Premierul Emil Boc s-a întâlnit marţi cu parlamentarii PDL, scopul declarat al şedinţei fiind discutarea priorităţilor legislative pentru sesiunea care începe miercuri. Potrivit presei centrale, premierul a fost încolţit de colegii de partid care, nemulţumiţi de evoluţiile din ultima perioadă, i-au sugerat că ar fi bine să ia în calcul plecarea de la Palatul Victoria.

În linia de forţă a fost preşedintele Senatului, Vasile Blaga, care i-a spus lui Boc că este nevoie de "o mişcare mai amplă" în Guvern, o simplă remaniere nefiind suficientă, au declarat surse participante la discuţie.

Nemulţumirea parlamentarilor PDL a fost declanşată de faptul că premierul Emil Boc le-a spus, la începutul şedinţei, că ştie ce are de făcut, dar nu poate să le spună şi că mai are nevoie de "nişte piese în puzzle".

Sursele menţionate au arătat că Vasile Blaga a afirmat că el nu ştie ce ştie Boc că are de făcut şi că s-a săturat de clişee, iar partidul trebuie condus după reguli clare şi transparente. Blaga a fost susţinut şi de deputatul PDL Cezar Preda care, la rândul său, i-a sugerat lui Boc că ar fi mai bine să plece.

Primul ministru i-a rugat pe parlamentari sa aiba rabdare pana saptamana viitoare, cand le va comunica ce pasi va face partidul in viitor. "Mai este nevoie de cateva piese de puzzle si va vom comunica si eu si presedintele ce urmeaza sa facem in continuare", ar fi spus Boc in spatele usilor inchise.

Dincolo de nemulţumirea faţă de deficitul de imagine pe care Boc îl atrage asupra partidului, parlamentarii PDL i-au cerut socoteală premierului şi pentru că nu le dă bani suficienţi pentru colegii.