Bihoreanul Vasile Blaga a replicat dur preşedintelui Traian Băsescu, după ce acesta l-a acuzat că a distrus PDL şi că l-a transformat într-un FSN. Liderul democrat-liberal i-a amintit că actuala conducere a partidului "l-a salvat" la referendumul din vara anului trecut.

"Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa, pentru că domnia sa a fost de partea dreaptă şi noi de partea sa", a spus Vasile Blaga, amintind că, la mitingurile pentru referendumul din 29 iulie 2012, pe scenă nu a urcat niciodată Elena Udrea, care probabil nici nu se afla în oraşele respective la acel moment.

"PDL de acum e PDL din vară care a apărat statul de drept şi pe domnul preşedinte", a spus Blaga.

Liderul PDL s-a declarat deranjat de "neadevărurile" spuse de Băsescu, apreciind că şeful statului "se pricepe la reevaluări".

Întrebat ce părere are despre criticile lui Băsescu la adresa sa, Blaga a răspuns: "Văd că dintr-odată sunt foarte buni Ponta şi Dragnea, parcă erau duşmanii naţiunii, ai statului de drept. Domnul preşedinte i-a reevaluat, la reevaluări se pricepe foarte bine. L-a reevaluat şi pe domnul Oprea până a căzut guvernul Ungureanu", a spus Blaga, cu trimitere la Gabriel Oprea.

Referindu-se la susţinerea pe care Băsescu i-a acordat-o lui Emil Boc în 2011, Vasile Blaga s-a arătat deranjat că şeful statului intervine, pentru a doua oară, în competiţia internă din partid.

"Iată ca domnul preşedinte Traian Băsescu pentru a doua oară intervine într-o competiţie internă în partid, care nici măcar nu e declanşată", a spus Blaga.
"Domnul preşedinte o susţine pe doamna Udrea, ştiu 22 de milioane de români", a spus Blaga cu ironie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei luiEmil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.