Secretarul general al PDL, bihoreanul Vasile Blaga, a declarat, luni, că întotdeauna a crezut şi a spus că partidul trebuie condus la fel ca în perioada 2001-2004, iar dacă atunci PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa îl va conduce şi el.

"Eu am spus în permanenţă că partidul trebuie condus ca în perioada 2001-2004. Dacă atunci a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu", a declarat Blaga. Secretarul general al PDL a răspuns astfel întrebat fiind despre atacul şefului statului la adresa sa. Duminică Băsescu declara că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Blaga a mai precizat că el niciodată nu a afirmat că l-ar fi făcut pe Traian Băsescu primar sau preşedinte al ţării, dar că activitatea sa în echipa de campanie poate fi evaluată. Secretarul general al PDL a spus că niciodată nu a afirmat în 18 ani că l-ar fi făcut pe Traian Băsescu primar de două ori sau preşedinte.

El a arătat că nu este nicio noutate în faptul că preşedintele Băsescu declară că îl susţine pe Emil Boc şi a precizat că niciodată în public nu a făcut vreo trimitere la faptul că el ar fi susţinut de şeful statului.

"Nu doresc se le comentez (afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu - n.r.), nu este pentru prima dată când domnul preşedinte declară că îl susţine pe domnul Boc, nu am comentarii în acest sens de făcut, nu este nicio noutate, doar că niciodată în public nu am făcut vreo trimitere la faptul că aş fi susţinut de domnia sa ", a afirmat Vasile Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur, duminică, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spunând că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a-l suţine pe Emil Boc la şefia PDL, Traian Băsescu a spus: "Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care îl am din 2004, Emil Boc".