Întrebat de ce nu au fost luate măsurile de austeritate în 2009, Blaga a spus că acestea nu au fost considerate necesare atunci.

"Lucrurile au evoluat în toată lumea după ianuarie 2009. Puteam să le luăm, dar nu le-am considerat necesare atunci", a explicat Blaga la ProTv.

El a menţionat că personal regretă că măsurile de austeritate nu au fost luate din ianuarie 2009 şi crede că prim-ministrul regretă şi el acest lucru.

Întrebat dacă Traian Băsescu ar mai fi câştigat un nou mandat dacă măsurile de auseritate ar fi fost luate în 2009, Blaga a răspuns: "Sunt convins că da, pentru că în campania electorală erau aceiaşi oameni, era Traian Băsescu, care era susţinut de PDL şi era Mircea Geoană, preşedintele celuilalt partid din partidele de guvernământ".

"România se află în cea mai dificilă situaţie de după cel de-Al Doilea Razboi Mondial", a mai spus Blaga.

Ministrul s-a arătat convins că dacă măsurile pregătite de Guvern se vor aplica nu vor creşte taxele. "Cred că vom putea plăti pensiile şi salariile reduse până la sfârşitul anului, partea de investiţii prevăzută în buget până la sfârşitul anului se va realiza şi nu va fi nevoie să mărim taxele şi impozitele", a spus Blaga.

Întrebat dacă Guvernul va trebui să plece dacă se ajunge la situaţia de a creşte taxele, Blaga a spus: "Sunt convins că da". "Sunt convins că da. Venim cu un pachet de măsuri analizat cu specialişti din toate domeniile şi am ajuns la această concluzie", a adăugat Blaga.