Vasile Blaga şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PDL într-un interviu pentru Gândul. "Voi candida cu siguranţă la noul congres. Dacă lucrurile vor evolua spre o tensionare a relaţiilor din partid, da (voi candida la preşedinţia PDL, n.r.). Dacă lucrurile se vor tensiona în sensul în care probabil unii colegi, fără a urma paşii normali în partid vor dori să imprime o anumită direcţie partidului, da, e posibil orice", a spus Vasile Blaga.

Acesta a spus că anunţul nu se doreşte a fi o ameninţare şi că totul va depinde de felul în care va evolua situaţia din partid.

Ţintele lui Blaga par să fie intelectualii critici din PDL - Cristian Preda, Monica Macovei - pe care nu îi nominalizează, dar şi Valeriu Stoica, pe care îl atacă frontal, după ce acesta a dat un interviu în Evenimentul Zilei, în care sugerează că liberalii nu ar fi venit la guvernare, din cauza tripletei Blaga-Videanu-Berceanu.

"I-aş ruga pe toţi aceşti oameni care au încercat să-şi facă multă notorietate lovind în partid să vadă cum stau cu încrederea cetăţenilor", punctează Blaga.

Vrea alianţă cu PNL

"Am văzut punctele de vedere ale domnului Stoica şi posibilitatea unor reînnoiri de alianţe, cum ar fi cea cu PNL, lucru pe care şi eu mi-l doresc din toată inima. Ştiţi foarte bine că, încă de la început, am dorit o alianţă cu PNL, şi nu cu PSD. Am văzut că din punctul său de vedere sunt create condiţii, că PNL nu m-ar fi vrut în guvern", adaugă acesta.
În interviul din Evenimentul Zilei, Valeriu Stoica lansa o ipoteză surprinzătoare: Emil Boc s-ar putea să nu mai candideze pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii. "Nu ştiu dacă Emil Boc va candida, nu ştiu dacă îl va contesta sau nu cineva", a spus acesta.

Vasile Blaga a demisionat din poziţia de ministru de Interne la finalul lunii septembrie în urma scandalului izbucnit după mitingul poliţiştilor în faţa Palatului Cotroceni. În urma acestei manifestări preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au renunţat la serviciile poliţiei şi ale jandarmeriei.

La instalarea în funcţia de ministru, Vasile Blaga a fost singurul ministru care a trecut de comisii având girul PSD şi PNL. Opoziţia a apreciat atunci activitatea lui Blaga în Guvern şi faptul că s-ar fi dovedit corect în distribuirea fondurilor către administraţiile locale, indiferent de culoarea politică.