Pregătirile în vederea intrării oficiale în lupta pentru şefia PDL i-au adus pe cei doi pretendenţi la funcţia de preşedinte al partidului la prima înţelegere.

Vasile Blaga şi Emil Boc au bătut palma în vederea modului în care îşi vor anunţa candidaturile. Ambele moţiuni vor fi lansate în aceeaşi zi, cel mai probabil în 11 aprilie, dar în conferinţe de presă separate. Prin lansarea în aceeaşi zi, cei doi vor să demonstreze filialelor judeţene că niciunul nu îşi va lua prin surprindere adversarul şi că vor purta o competiţie civilizată.

Se pare că Vasile Blaga va intra în competiţie cu moţiunea "Dreapta Populară" şi va propune, printre altele, schimbarea denumirii formaţiunii din Partidul Democrat Liberal în Partidul Democrat Popular.

Potrivit unor surse citate de Gândul, preşedintele ar vrea ca Boc să demisioneze din fruntea Guvernului înainte de Convenţia Naţională din 14 mai. Se pare că Băsescu i-ar fi spus lui Boc că ar fi mai bine să plece chiar înainte de a-şi anunţa candidatura la şefia PDL. "În orice caz, noul guvern va fi instalat înainte de Paşti", au precizat sursele.