Şoferii care au tranzitat vineri dimineaţa frontiera Borş au trebuit să stea la cozi. Sistemul informatic al poliţiştilor maghiari nu a funcţionat cum trebuie din cauza unor lucrări de mentenanţă, astfel încât cetăţenii din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană nu au putut intra sau ieşi din România.

"Autorităţile maghiare ne-au informat că sunt lucrări de mentenanţă la sistemul informatic, astfel încât se permite intrarea sau ieşirea doar cetăţenilor UE, nu şi celor din ţările non-UE. Ţinem permanent legătura cu autorităţile maghiare. Poliţia de Frontieră Oradea dispune toate măsurile pentru ca traficul să fie fluent şi operativ", a transmis vineri dimineaţa comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Ulterior, la câteva minute după ora 9, comisarul şef a transmis că problema cu sistemul informatic al autorităţilor maghiare a fost remediată, iar traficul se desfăşoară normal la autoturisme.

Se înregistrează, însă, cozi de mari dimensiuni la camioane, timpul de aşteptare la ieşirea din ţară fiind, în jurul orei 9, de 3 ore şi 20 de minute, potrivit portalului Poliţiei de Frontieră.

Aici nu sunt probleme cu sistemele informatice, ci pur şi simplu există prea multe camioane care vor să iasă din ţară. Sunt deschise trei artere de control pentru camioane pe sensul de ieşire din ţară.