Oraşul de pe Crişul Repede este al doilea cel mai cel din ţară, a trâmbiţat zilele trecute Primăria Oradea, printr-un comunicat transmis de biroul de presă.

„Municipiul Oradea se situează pe un onorant loc 2 în clasamentul celor mai bune oraşe în care să locuieşti, realizat de Banca Mondială. Conform studiului, în şase oraşe din ţară nivelul de mulţumire al locuitorilor depăşeşte 70%, pe primele locuri clasându-se Cluj-Napoca (83%), Oradea (79%) şi Drobeta-Turnu Severin (74%)", arăta Primăria.

Ce veste bună! Atâta doar că a sosit cu o întârziere de doi ani, căci, după cum a sesizat Bihorel, are la bază datele dintr-un raport realizat în iulie-august 2020 şi publicat în toamna aceluiaşi an, când a şi fost preluat în presă.

Săptămâna aceasta, însă, a fost repus pe tapet de site-ul de ştiri Hotnews, care a omis să sublinieze că documentul e "antic", ataşându-l integral şi cu aceste date doar la finalul ştirii, pentru curioşi (vezi mai jos raportul).

Comunicatorii Primăriei, evident, nu s-au numărat printre aceştia. Sau o fi vorba de un exerciţiu de - cum ar zice englezii - "wishful thinking"? Căci cu atâtea şantiere şi blocaje-n trafic, cine ştie ce-ar mai răspunde azi orădenii întrebaţi cum e să trăieşti pe-aici...

Articolul publicat de ebihoreanul.ro în 2020 despre raportul Băncii Mondiale: Calitatea vieţii în oraşele din România. Cât de mulţumiţi sunt orădenii de urbea lor

Vezi mai jos raportul Băncii Mondiale, redat de HotNews.ro:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!