Într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PDL, Adelina Coste, în prezent şefa cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea, a anunţat că va renunţa şi la acest post, deoarece aşteaptă numirea pe un post din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

"Voi pleca la Bucureşti, dar încă nu pot să spun pe ce funcţie. Este un post în care numirea se face direct de primul ministru şi nu pot spune decât că va fi în Ministerul Economiei", a declarat Coste în conferinţa de presă.

Ea a refuzat să ofere orice alte detalii despre noul post şi a precizat că va renunţa la statutul de angajat al Prefecturii abia după ce va primi ordinul de numire. "Nu ştiu cine îmi va prelua atribuţiile. Depinde de domnul prefect. Îmi voi da demisia când voi primi ordinul de numire", a conchis Adelina Coste, spunând doar că acesta va veni "în curând".

Anunţul survine după ce, luni, pedelista şi-a anunţat demisia din Consiliul Local Oradea, motivând că vrea să se dedice mai mult jobului de la Prefectură. "Munca mea din cadrul Prefecturii va fi mult mai eficientă", promitea ea luni, la ultima şedinţă de Consiliu la care a participat.

Juristă de meserie, Adelina Coste a îndeplinit în paralel, până luni, şi funcţia de şef al cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea, fapt pentru care a fost de mai multe ori acuzată de incompatibilitate, deoarece la Prefectură ea putea iniţia atacarea unor hotărâri ale Consiliului Local cu care nu era de acord.