Compania aeriană Blue Air a anulat zborurile rămase pentru luna ianuarie, dar şi pe toate cele programate pentru luna februarie pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti, cursele nemaifiind disponibile în sistemul de rezervări al operatorului.

Concret, Blue Air a renunţat la zborurile care urmau să fie operate de 4 ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. Potrivit portalului Blue Air, ele vor fi reluate din 5 martie. 

În schimb, în sistemul de rezervări al Blue Air, nu au fost încărcate deocamdată zborurile pentru orarul de vară pe ruta Bucureşti - Oradea şi retur, mai precis cele care ar urma să fie operate începând cu luna aprilie. 

Contactat de BIHOREANUL, directorul interimar al Aeroportului Internaţional Oradea, Răzvan Horga, a precizat că a primit o informare din partea Blue Air, însă în aceasta nu erau prezentate şi explicaţii. "Am primit o înştiinţare din partea departamentului operaţional al companiei legată de zborurile din ianuarie şi februarie, fără a fi menţionată o justificare", a spus directorul. 

În schimb, acesta a afirmat că Blue Air nu renunţă la operarea zborurilor de la Oradea. "Pot să spun ferm că operatorul nu renunţă la zborurile de la Oradea, doar că nu au încărcat încă zborurile (n.r. prevăzute în orarul de vară) pe platforma de rezervări", a spus Răzvan Horga. 

Pe de altă parte, pe site-ul Aeroportului din Oradea, la secţiunea "orar zboruri", se arată că o parte dintre zborurile Tarom din luna ianuarie, spre şi dinspre Bucureşti, au fost anulate.

Deocamdată, Oradea este conectată aerian doar cu Bucureştiul. Amintim că, de la finalul lunii februarie, compania Ryanair - cu sprijin financiar din partea Primăriei Oradea - va relansa zborurile externe de pe Aeroportul Oradea, operând pe 4 rute: Londra-Stansted, Milano-Bergamo, Dusseldorf-Weeze şi Bologna.