Compania aeriană Blue Air a anunţat pe pagina oficială de Facebook că se retrage de pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara.

"Din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara suntem nevoiți să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timișoara-Iași-Cluj cu efect imediat", se arată în mesajul postat de Blue Air. 

Reprezentanţii companiei Blue Air au dat de înţeles că nu sunt doriţi. "Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezența companiilor românești pe piața din Romania deranjează din ce în ce mai tare", au transmis aceştia.

Operarea zborurilor se suspendă începând cu data de 17 februarie. Cum Blue Air opera de pe aeroport curse doar spre Cluj şi Iaşi, aceasta înseamnă retragerea totală a liniei aeriene de la Timişoara.

Reprezentanţii Blue Air au afirmat că nu pot oferi detalii suplimentare privind fricţiunile pe care le acuză. Acestea pot privi fie tarifele percepute de aeroport companiei Blue Air (creşterea acestora), fie sloturile orare (intervalele orare) în care linia aeriană poate opera cursele. De asemenea, disputele pot avea originea în prezenţa tot mai agresivă pe care Wizz Air, compania low-cost din Ungaria, o are pe piaţa românească, se arată pe site-ul Digi24.ro.

Blue Air operează pe mai multe aeroporturi din ţară şi străinătate, inclusiv pe Aeroportul Internaţional Oradea, de unde are curse spre Bucureşti.