Cea mai mare companie de transport aerian privată din România, Blue Air, a oprit, până în luna octombrie, zborurile pe 20 de rute internaționale și interne, inclusiv cele operate de pe Aeroportul din Oradea spre Capitală.

Potrivit site-ului boardingpass.ro, Blue Air nu mai zboară din București spre Oradea și Timișoara, către Frankfurt, Liverpool, Munchen, Roma și Dubai, și nici din Cluj spre Amsterdam, Londra, Madrid și Paris, din Bacău spre Madrid și din Iași spre Bruxelles, Dublin, Munchen și Torino.

Toate aceste curse aeriene operate de Blue Air au fost suspendate până la 30 octombrie, adică pe întreaga durată a sezonului estival.

De altfel, compania a suspendat și cursele estivale Oradea - Constanța în prima decadă a lunii trecute, deși acestea erau programate între 20 iunie și 16 septembrie.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Aeroportului Oradea, Răzvan Horga, a declarat miercuri că nu poate oferi informații privind motivele pentru care Blue Air și-a suspendat zborurile.

Presa centrală scrie, însă, că Blue Air nu ar fi recepționat la timp mai multe aeronave pe care le comandase.

În prezent, pe Aeroportul din Oradea mai operează doar compania națională Tarom, curse interne de București, 14 pe săptămână, și compania low cost Ryanair, câte două curse săptămânal către patru destinații europene: Londra – Stanstead, Dusseldorf – Weeze, Milano – Bergamo și Bologna.

Vezi mai jos programul și orarul complet al curselor pentru perioada următoare!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!