Compania Blue Air a hotărât să reducă semnificativ zborurile pe care le operează pe ruta Bucureşti – Oradea – Bucureşti, decizia fiind luată în contextul amplificării pandemiei de Covid-19 în România. 

Pasagerii care au cumpărat bilete pentru anumite curse Oradea – Bucureşti şi retur au primit e-mailuri privind anularea acestora. "Ca urmare a restricţiilor şi modificărilor impuse de autorităţi într-un timp foarte scurt, suntem obligaţi să anulăm zborul dumneavoastră", se arată în informarea Blue Air trimisă unui pasager care intenţiona să călătorească din Oradea spre Bucureşti pe 11 noiembrie şi să se întoarcă pe 25 noiembrie. 

Chiar dacă pe site-ul propriu Blue Air nu a publicat deocamdată o informare în acest sens, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Oradea au confirmat pentru BIHOREANUL că există schimbări importante în orarul de zbor al operatorului aerian. 

Concret, Blue Air a anulat temporar zborurile care erau operate tur-retur în zilele de luni şi miercuri (Bucureşti – Oradea, decolare la ora 10.45, respectiv Oradea – Bucureşti, decolare la ora 12.25). Zborurile acestea nu vor mai fi efectuate în perioada 25 octombrie – 30 noiembrie, a precizat Raluca Negru, specialist marketing la Aeroportul Oradea.

Zborurile programate la aceleaşi ore în zilele de vineri rămân în program, dar Blue Air renunţă – tot temporar, în perioada 1-30 noiembrie - la cele operate în zilele de duminică la prânz. În schimb, introduce un zbor nou, aeronavele urmând să aterizeze la Oradea în serile de duminică şi se vor întoarce spre Bucureşti luni dimineaţa. 

Blue Air a reînceput operarea pe ruta Bucureşti-Oradea în luna august, cu 4 zboruri dus-întors operate la prânz în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. De la finalul acestei luni, dintre acestea vor mai rămâne doar două: în zilele de vineri (dus-întors), respectiv duminică seara (Bucureşti-Oradea) şi luni dimineaţa (Oradea-Bucureşti).

Oradea mai are conexiuni aeriene cu capitala şi prin intermediul zborurilor Tarom, operate în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică.