Chitaristul AG Weinberger, pe numele său adevărat Weinberger Attila, candidează pe lista Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru un loc în Consiliul General al Capitalei.

Într-o emisiune electorală la care a participat, Weinberger a promis că, dacă va obţine funcţia, se va folosi de legăturile pe care comunitatea evreiască le are în străinătate pentru a atrage fonduri pentru Bucureşti.

Weinberger, în vârstă de 45 de ani, este născut şi crescut la Oradea. În 1985, alături de mai mulţi muzicieni, printre care şi Harry Tavitian, a înfiinţat prima formaţie blues din România, şi de-a lungul timpului a fost printre cei mai importanţi promotori ai acestui stil în România.

Chitarist, cântăreţ şi producător, AG a făcut turnee şi în Statele Unite, iar în 1997 a cântat în Piaţa Universităţii în faţa preşedintelui american de la acea vreme, Bill Clinton.

La sfârşitul anului trecut, la propunerea Ministerului Culturii, orădeanul a primit din partea preşedintelui Traian Băsescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Weinberger realizează acum o emisiune cu profil muzical la TVR2, numită "Acadeaua".