Compania americană Iris Industries a prezentat săptămâna trecută un nou material ecologic de construcţii, denumit Denimite, realizat din ţesătura de blugi reciclată şi din răşini speciale termorezistente, create pe baze biologice.

Astfel, materialul este uşor, impermeabil şi ieftin, cu o rezistenţă mecanică relativ înaltă şi poate fi utilizat, printre altele, pentru decorarea interioarelor, fabricarea mobilei şi crearea unor elemente arhitecturale decorative. Inginerii de peste Ocean afirmă că din Denimite pot fi create şi diferite elemente structurale pentru industria auto şi a produselor de larg consum. Controlând presiunea la care sunt unite componentele esenţiale ale Denimite, inginerii pot modifica densitatea şi, prin urmare, şi rezistenţa compozitului final.

Este de remarcat că Denimite nu conţine compuşi organici volatili care se evaporă, drept urmare îşi păstrează calităţile. Acest material compozit poate fi prelucrat cu uneltele convenţionale folosite şi la fabricarea pieselor de lemn.