Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au descoperit un autoturism marca BMW, estimat la 12.000 de euro, căutat de autorităţile din Germania, după ce fusese declarat furat în luna aprilie.

"În data de 17.05.2021, în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca BMW. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează în bazele de date ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Germania la data de 11.04.2021", se arată într-o informare trimisă de comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea. 

Şoferul le-a spus poliţiştilor că autoturismul a fost cumpărat de la o persoană necunoscută şi nu ştia că maşina era în atenţia autorităţilor.

Autoturismul, în valoare de 12.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.