Un BMW 420d şi un Audi A8, căutate de autorităţile din Italia, respectiv Ungaria, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Bihor şi reţinute în punctul de trecere a frontierei prin Borş.

Informaţiile apar într-un comunicat, de luni, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră. Primul autoturism a fost depistat duminică dimineaţă, la ora 00.15, când, pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, o şoferiţă de 30 de ani, româncă, la volanul unui autoturism BMW model 420d, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2017.

"În urma verificărilor suplimentare, s-a constatat că autoturismul figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Italia în data de 13.04.2020", arată comunicatul.

Şoferiţa le-a spus frontieriştilor că a împrumutat mașina de la o cunoştinţă de pe teritoriul Italiei, pentru a veni în România ca să-și rezolve probleme personale. "Persoana în cauză a mai declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că maşina este căutată de autorităţi", notează comunicatul.

Luni dimineaţă, în jurul orei 00.30, tot prin Borș a vrut să intre în țară un alt român, în vârstă de 59 de ani, șofer al unui autoturism Audi A8, înmatriculat în Germania și fabricat în 2014.

"La controlul de frontieră, s-a constatat că autoturismul figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Ungaria în urmă cu 3 zile. Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a primit autoturismul de la fiul său, pentru a se deplasa în România, şi nu avea cunoştinţă despre faptul că maşina este căutată de autorităţi", arată comunicatul.

Cele două mașini, care valorează împreună circa 60.000 euro, după cum zic polițiștii, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Oradea.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, mai arată comunicatul.