Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a anunţat sâmbătă că poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat şi reţinut în Oradea "un autoturism de lux marca BMW X 6, an de fabricaţie 2008, ce figura ca fiind furat din Italia".

Descoperirea a fost făcută joi, în baza unor informaţii în urma cărora frontieriştii au declanşat o acţiune pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate.

"Lucrătorii noştri au identificat pe raza municipiului Oradea un autoturism marca BMW X6 ce aparţinea cetăţeanului roman lui Florentin B., în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza municipiului. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia, din septembrie 2012", se arată în comunicat.

Autovehicolul a fost reţinut, iar orădeanul la care a fost găsit a fost dus la sediul ITPF Oradea pentru audieri. "Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul la începutul lunii octombrie 2012, contra sumei de 24.000 euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că este declarat furat", mai arată comunicatul.

Maşina, care, conform poliţiştilor are o valoare de catalog de aproximativ 45.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul ITPF Oradea până la finalizarea cercetărilor.

Orădenului însă i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tăinuire la furt, urmând ca ancheta să stabilească dacă acesta este vinovat sau nu.