Pare greu de crezut, dar în România mai sunt şi instituţii care îşi fac treaba.

În februarie anul trecut, BIHOREANUL dezvăluia că Primăria Toboliu a angajat-o în funcţia de contabil şef pe Mariana Drăgan, o fostă funcţionară a Primăriei Oradea concediată de Ilie Bolojan după ce a fost prinsă că a furat 100 lei din banii unui cetăţean decedat.

Deşi nu mai avea dreptul să se angajeze în sistemul public vreme de 7 ani, Drăgan s-a învârtit de-un job la primăria condusă pe-atunci tot de un liberal, Pavel Maier.

După articolul din BIHOREANUL, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a mers în control la Toboliu, a confirmat că femeia nu avea dreptul să ocupe funcţia publică şi a cerut în instanţă destituirea ei.

După ce Tribunalul Bihor a respins solicitarea, la sfârşitul anului trecut Curtea de Apel Oradea a decis, definitiv, că Drăgan trebuie să plece, anulând dispoziţia primarului Maier prin care fusese angajată.

Prin urmare, noul edil, PSD-istul Adrian Crăciun, trebuie să-i desfacă acum contractul de muncă, numai că, surpriză: de săptămâni bune, femeia s-a refugiat în concediu medical, fiind, deocamdată, de neatins. Vrând-nevrând, însă, tot va ajunge să-şi ia "pastila"...