Nu aduce (b)anul ce aduce ceasul. Lista de candidați a PNL Bihor pentru alegerile parlamentare s-a modificat radical la începutul lunii, când directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bihor, Cristian Buzlea, s-a retras în mod surprinzător.

Liberalul, care se bucură de un sprijin larg în mediul rural, a renunțat în ultima clipă la locul trei de pe listă, considerat eligibil pentru Camera Deputaților, fiind înlocuit de vicepreședintele CJ, Călin Gal.

Buzlea a invocat motive personale, iar la insistențele presei a explicat că doi dintre membrii familiei sale au probleme de sănătate, care nu i-ar permite să plece la București.

Declarația liberalului este, însă, adevărată doar pe jumătate. Candidații PNL aflați pe locuri eligibile vor trebui să contribuie la campania electorală cu circa 45.000 euro, bani din care 15.000 euro vor merge la București, iar 30.000 euro la filiala locală. Problema este că, deși ulterior candidații ar urma să-și primească înapoi banii cheltuiți în campanie, de la Autoritatea Electorală Permanentă, PNL a hotărât ca sumele decontate să rămână în contul partidului, puternic „slăbit” de publicitatea făcută cărții „ostașului” Ciucă.

Având în vedere cheltuiala neprevăzută, Buzlea și-a făcut calculele și a preferat să rămână acasă. Oricum ar fi, tot familia e mai aproape decât partidul...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!